Woensdag 20 maart 2019 vindt de derde editie ‘Bewust Veilig’ plaats.

Zoals elk jaar wordt er dan stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. Afgelopen jaren is de interesse hiervoor sterk toegenomen en ook dit jaar wordt een stijging verwacht in het aantal mensen dat hier interesse in heeft.

Het gezamenlijke belang voor werkgevers én werknemers achter deze dag is tweeledig. Allereerst gaat het erom dat iedereen op de werkvloer elke dag weer gezond en veilig naar huis kan. Ten tweede wordt toegewerkt naar een gezond en fit einde van een loopbaan voor iedereen.

Om Bewust Veilig mogelijk te maken voor iedereen hebben Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, Cumela, OnderhoudNL en Techniek Nederland de handen ineen geslagen. Dit evenement richt zich dus op alle partijen in de keten dus of je nu werkt aan een project, bij een bedrijf of een bouwplaats. Samenwerken aan een project of op een bouwplaats brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Ga daarover in gesprek met elkaar. Op die manier weet iedereen hoe we ons werk zo veilig mogelijk maken en houden.

Deelnemen

Wil jij ook aanhaken en meedoen? Dat is heel eenvoudig. We geven je hier drie voorbeelden die Bewust Veilig als tip meegeeft:

    • Je kan kiezen voor het organiseren van een kleine meeting rondom een relevant veiligheidsonderwerp
    • Maak een safetywalk samen me je opdrachtgever en met ketenpartners op een project of bouwplaats
    • Ga in de keet of binnen je bedrijf met elkaar het gesprek aan over elkaar (durven) aan te spreken op (on)veilig gedrag

Door iedereen bewust te houden van de taken en verantwoordelijkheden op de werkvloer wordt de kans op ongevallen en ziekteverzuim verlaagd. Door bewust veilig te werken profiteert uiteindelijk iedereen van.

Heb je nog vragen over wat je kan doen om de veiligheid van te vergroten op jouw werkplek? Neem dan hier contact met ons op.