Hoe effectief om te gaan met stress op het werk

Training van stressmanagement op het werk is bedoeld voor mensen die beter willen omgaan met stressvolle situaties op het werk. De deelnemers aan de training zullen leren wat stress eigenlijk is, hoe deze te identificeren en hoe er effectief mee om te gaan, om de schadelijke gevolgen ervan te voorkomen. De training biedt ook praktische tips over het gebruik van zijn motiverende kracht om professionele doelen te bereiken.

Deze training is gericht op de individuele ontwikkeling van mensen die worden blootgesteld aan stress. Het heeft betrekking op onderwerpen die verband houden met de preventie van zogenaamde burn-out veroorzaakt door overmatige stress.

Het resultaat van de training

Na de training zijn deelnemers beter in staat om:

 • te kunnen identificeren welke factoren bijdragen aan het creëren van stress en hoe deze effectief te beheren,
 • correct te reageren op stressvolle situaties,
 • gebruik te maken van technieken om spanning en stress te verminderen,
 • stressvolle situaties op een bepaalde werkplek aan te pakken, inclusief organisatiestructuren van het bedrijf,
 • effectief te communiceren met de omgeving welke situaties een bron van stress zijn.

Het doel van de training is om deelnemers voor te bereiden op het beheren van hun eigen stress binnen het team waarin ze werken. Mensen in leidinggevende functies zullen leren stress te identificeren, ook bij anderen. Het hoofddoel van de training is het beheersen van situaties waarin stress een negatieve factor is die leidt tot de vermindering van de werkcultuur en het welzijn van werknemers negatief beïnvloedt.

Training van stressmanagement op het werk is gericht op mensen die vanwege de aard van hun werk en positie worden blootgesteld aan stressvolle situaties, evenals mensen die stressmanagementtechnieken op het werk willen beheersen.

De training wordt op een interactieve manier gegeven. We presenteren de theoretische kwesties die nodig zijn om het probleem van het werken met stress te begrijpen. De volgende stap is besprekingen met de groep, het bespreken van specifieke gevallen, evenals schriftelijke oefeningen. Deelnemers worden ook uitgenodigd voor de case study, waarbij individuele cases worden geanalyseerd en conclusies worden getrokken.

Na het voltooien van de training ontvangt elke deelnemer het certificaat “Succesvol stressmanagement”.

  Cursusinformatie


  Klantgegevens

  *De voorwaarde voor het starten van de cursus is een minimale aanmelding van 8 deelnemers.

  Trainingsprogramma

  • Algemene kwesties met betrekking tot stressmanagement (basisdefinities)
  • Stress op de werkplek
  • Hulpmiddelen die het stressniveau meten
  • Inzicht in de strategie van effectief stressmanagement
  • Praktische ontspanningsoefeningen
  • Trainingsoverzicht

  Data en locaties

  VCA Talen biedt een geschikte locatie in Rijswijk of Nijmegen, waar de training plaatsvindt. Op de dag van de cursus worden koffie, thee, niet-alcoholische dranken en een uitgebreide lunch geserveerd. Voor groepen is het ook mogelijk om op aanvraag on-site training bij de klant te geven.

  Aantal deelnemers: minimaal 6 maximaal 10 personen

  Duur van de training: 2 dagen

  Kosten

  De prijs wordt vastgesteld na het bepalen van de trainingsvereisten en de grootte van de groep.

  We houden echter rekening met veel factoren bij het organiseren van de cursus. Het trainingsprogramma wordt telkens aangepast aan de klant en de specifieke kenmerken van het werk dat door de deelnemers wordt uitgevoerd. Voor de training maken we een analyse met betrekking tot de werkplek, uitgeoefende functie en verrichte taken. We willen dat onze training zoveel mogelijk aansluit bij de werkomstandigheden van de deelnemers. “

  Contact

  Heeft u vragen over onze trainingen? We zullen ze graag beantwoorden!

  (00) 31 24 37 30 654

  Bel ons 

  Maandag tot met Vrijdag van 9:00 tot 17:00

  Neem contact met ons op

  Meer vragen? Stuur ons een email.

  Email ons

  Marzena Domańska

  Trainingscoördinator