De ARBO-wetgeving stelt dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. In geval van een ongeluk met een hoogwerker moet de werkgever de verzekeraar en de Inspecteur van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kunnen overtuigen dat zijn medewerkers zo goed mogelijk zijn opgeleid. De bewijslast ligt in dit geval bij de werkgever. Daarnaast moet een medewerker weten op welke manier hij veilig en deskundig met een hoogwerker omgaat. En hij moet op de hoogte zijn van actuele wetgeving omtrent het werken met een hoogwerker.

Het is dus raadzaam dat werknemers die met een hoogwerker moeten werken, in het bezit zijn van een geldig certificaat.

De training is bestemd voor medewerkers die moeten werken met een hoogwerker in diverse werksituaties en nog geen specifieke training over de veiligheidsaspecten hebben gevolgd. Ook is de training relevant voor hun leidinggevenden.

De training ‘Veilig werken met de hoogwerker’ is interactief. De onderwerpen komen aan bod tijdens korte presentaties en in discussies. VCA Talen behandelt diverse aspecten van veilig werken bij en in de hoogwerker. Ook kunnen deelnemers ter plekke in duo’s het geleerde in de praktijk brengen. Daarna voeren de deelnemers de praktijkopdrachten individueel uit in een parcours. De trainer beoordeelt hierbij hun vaardigheden.

Individuele afstemming

Voorafgaand aan de training wordt de werkplek van de deelnemers zo goed mogelijk in kaart gebracht en wordt er gekeken met welke machines er gewerkt wordt. Zo wordt de precieze inhoud van de training afgestemd op de deelnemers en hun werkomstandigheden. Iedere training wijkt zodoende iets van de andere af.

Na het doorlopen van de training is de deelnemer zich in ieder geval bewust van de gevaren van verschillende hoogwerkers en welke veiligheidsmaatregelen hij moet nemen om deze te voorkomen. De deelnemer is in staat om verantwoord een hoogwerker te bedienen en kan de voorschriften in de praktijk naleven. In de dagelijkse werksituatie verkleint hierdoor de kans op ongevallen.

Examen

De training wordt afgesloten met een theorietoets. Wanneer zowel de theorietoets als de praktijkopdrachten met goed gevolg zijn afgerond, ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname dat 5 jaar geldig is.

Tijdsduur

De training bestaat uit twee dagdelen, die VCA Talen doorgaans op één dag laat plaatsvinden.

Locaties

In het VCA Talen opleidingscentrum wordt regelmatig het theorie gedeelte georganiseerd. De praktijktrainingen vinden op verzoek van de klant ook op een andere locatie plaats.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 1 dag
 voor medewerkers die moeten werken met een hoogwerker in diverse werksituaties
Rotterdam of bij klant (als het de juiste plaats en uitrusting heeft)
uitgegeven na het behalen van het examen, certificaat geldig voor 5 jaar
Nederlands, Engels, Duits, Pools, Slowaaks, Grieks, Litouws, Frans, Kroatisch, Roemeens, Hongaars, Turks, Arabisch, Spaans, Portugees, Italiaans, Bulgaars en Russisch.
Gratis parkeren (op VCA-locaties)
 Gratis lunch en koffie (op VCA-locaties)
apparatuur beschikbaar op VCA Talen-locaties (klant stelt beschikbaar op locaties van klant)
Noodzaak van het boeken – groep van min. 8 personen, boeken van een datum die moet worden overeengekomen met de klant
Exam – theorie en praktijk

    Cursusinformatie


    Klantgegevens

    *De voorwaarde voor het starten van de cursus is een minimale aanmelding van 8 deelnemers.