Basis VCA cursus – Basisveiligheid VCA 

VCA Basis cursus in een van 18 talen – de trainingen worden gegeven in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Slowaaks, Grieks, Litouws, Frans, Kroatisch, Roemeens, Oekraïens, Hongaars, Turks, Arabisch, Spaans, Portugees, Italiaans, Bulgaars en Russisch.

Voor wie is de VCA-basistraining bedoeld?

In veel beroepsgroepen wordt het halen van een VCA-certificaat steeds vanzelfsprekender. Bij VCA Talen kunt u onder andere terecht voor een basisveiligheid VCA cursus. In deze training leert u basiskennis over Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). De training is bedoeld voor medewerkers van (onder)aannemers. Werknemers die daadwerkelijk met de praktijk bezig zijn in een risicovolle omgeving, zoals in een industriegebied, op een bouwterrein of als monteur. Een vooropleiding is niet noodzakelijk om deel te nemen aan de VCA cursus Basisveiligheid.

Wat houdt de VCA cursus in?

De onderwerpen die behandelt worden tijdens de training zijn uiteenlopend. De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod:

  • wetgeving;
  • risico’s en ongevallen;
  • gevaarlijke stoffen;
  • branden en explosies;
  • werken in besloten ruimten;
  • werken met machines en gereedschappen;
  • tillen en hijsen;
  • persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wanneer u slaagt voor het bijbehorende VCA-examen houdt dat in, dat u op de hoogte bent van de veiligheidseisen op de werkvloer. U kunt onveilige situaties herkennen en u kunt maatregelen treffen om onveilige situaties te voorkomen. Daarnaast heeft u geleerd rekening te houden met uw eigen gezondheid en die van anderen en met het milieu.

Om een goed beeld te krijgen van wat u te wachten staat bij het examen Basisveiligheid VCA, adviseren wij u alvast één van de twee proefexamens te maken.

Waar vinden de cursussen plaats?

VCA Talen organiseert de Basisveiligheid VCA-trainingen en het VCA-examen in de regio’s Nijmegen en Den Haag. Maar als het u beter uitkomt dat de VCA-training op uw bedrijfslocatie plaats vindt, kunnen wij de training ook verzorgen op uw bedrijfslocatie.

Naast de VCA-trainingen kunt u bij VCA-Talen ook terecht voor incompany-trainingen over onder andere veiligheid, assertiviteit op het werk, omgaan met werkdruk en stress en effectief werken. Maar ook kunt u bij ons opgeleid worden tot flensmonteur, deskundig asbestverwijderaar en tal van andere opleidingen.

Neem contact met ons op of kijk bij ‘Cursussen’ of ‘Organisatietrainingen’ voor meer informatie.

1 dag
voor medewerkers van (onder)aannemers
de regio’s Nijmegen en Den Haag / op uw bedrijfslocatie
certificaat 10 jaar geldig
bekijk agenda
Nederlands, Engels, Duits, Pools, Slowaaks, Grieks, Litouws, Frans, Kroatisch, Roemeens, Hongaars, Turks, Arabisch, Spaans, Portugees, Italiaans, Bulgaars en Russisch
Gratis parkeren bij de locatie
Inclusief lunch en koffie

Geldigheid van het certificaat

Een bij VCA Talen behaald certificaat is geldig in Nederland, maar ook in België. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Na deze 10 jaar moet u opnieuw examen doen. Het certificaat wordt eenmalig verstrekt en is niet overdraagbaar. Het document staat op naam van de persoon die het examen heeft afgelegd.

In het Centraal Diploma Register (CDR) kunt u nagaan of iemand een geldig VCA- of SOG-diploma heeft.

VCA Proefexamen*

Maak kennis met de testformule en bekijk de voorbeeldvragen.

De Basis- en VOL VCA proefexamens, bestaande uit 10 vragen, zijn beschikbaar op onze website.

GRATIS ONLINE VCA PROEFEXAMENS