VCA proefexamens

Vanaf september 2017 kunnen kandidaten die het VCA-examen willen doen, te maken krijgen met wijzigingen. In eerdere artikelen hebben wij de belangrijkste wijzigingen reeds besproken. Wat het meest in het oog springt, is het feit dat er andersoortige examenvragen zijn. Uiteraard zien de vragen er anders uit, maar daarnaast is meer aandacht nodig om het examen succesvol af te ronden.

Doel van de door VCA-Infra geïntroduceerde wijzigingen

Laten we vooropstellen dat het VCA-examen (Basic, VOL of VIL) nog steeds een theoretisch examen is. De vragen die we konden tegenkomen in het oude format, waren gedateerd. De formuleringen en aanpak van het examen, dat aanvankelijk alleen schriftelijk plaatsvond, sloot niet goed aan bij de ontwikkelingen in de industrie en de bouwsector. Het doel van het VCA-examen is om de kennis van de deelnemer te toetsen op het gebied van het Nederlandse arbeidsrecht. Een bewuste medewerker betekent betere veiligheid op de werkplek. Dit is nog belangrijker wanneer u met een verhoogd risico werkt.

Wat betekenen de veranderingen voor uw voorbereiding op het VCA-examen?

Het doel van de VCA-training is vooral het vergroten van het bewustzijn van medewerkers over gezondheid en veiligheid op de werkplek. Hoewel VCA-training een algemene training blijft, hebben de aspecten die in de training worden besproken, vaak betrekking op praktische situaties op het werk. We zullen de deelnemers aansporen om te weten hoe ze hun kennis in de praktijk kunnen toepassen tijdens hun werk in Nederland. Studiematerialen en boeken ter voorbereiding op het examen zijn niet veranderd. Tijdens onze trainingen richten we ons echter meer op het optreden van mogelijke gebeurtenissen op de werkplek, die helpen bij het reageren en het nemen van de juiste beslissingen.

VCA proefexamens

Onze specialisten werken aan de implementatie van nieuwe methoden die onze training zullen moderniseren. Op dit moment bieden we de VCA-training aan in 18 verschillende talen. De werkwijze van onze cursus is volledig aangepast aan de moderne vereisten en normen. We hebben een database met testvragen gecreëerd, waarmee de deelnemers tijdens de cursus kennis kunnen maken. De deelnemers voeren alle taken tijdens de training zélf uit op de computer, wat de werking stimuleert en de mogelijkheid biedt om snel te leren.
Op onze website vind u 10 gratis examenvragen in verschillende talen. Is uw interesse gewekt? Klik hier