Veranderingen in het VCA systeem met ingang van 1 september 2017

Van september kunnen wij grote veranderingen verwachten in het huidige VCA systeem. In dit artikel leest u meer over de nieuwe VCA examinering.

Nieuwe typen vragen bij het examen

Het huidige VCA examen bestaat uitsluitend uit single choice vragen (= slechts één correct antwoord). De vragenlijst bij de nieuwe examens bestaat naast uit de huidige type vragen, ook uit:
– Matrix vragen
– Multiple choice vragen
– Matching vragen (ondergeschiktheid, classificatie)

Een voorbeeld van een proefexamen kunt u vinden in de website van VCA infra Dit examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. VCA Infra gaat zeker ook examens in andere standaard talen (waaronder het Pools) toetsen beschikbaar maken. Wij raden u aan om onze website in de gaten te houden voor updates hierover.
Veranderingen in het ratingsysteem

Omdat de vorm van het examen gaat veranderen, zal ook het ratingsysteem worden aangepast. Van 1 september geldt het volgende:
– Een kandidaat die gaat voor een BVCA-examen, zal tenminste 26 van de 40 vragen juist moeten beantwoorden in een tijdsbestek van 60 minuten (dit was 28 van de 40).
– Een kandidaat die gaat voor een Vol VCA en/of VIL VCU examen moet tenminste 45 van de 70 vragen juist moeten beantwoorden in een tijdsbestek van 75 minuten (dit was 49 van de 70).

Wat gaat er nog meer veranderen?

Van september worden alle examens per computer afgenomen. Voorleesexamens voor kandidaten met leesproblemen zijn in alle standaardtalen beschikbaar met uitzondering van het Litouws en het Bulgaars. Het aantal standaardtalen wordt uitgebreid; Russisch, Bulgaars en Kroatisch worden toegevoegd. Dit is goed nieuws, aangezien de examenkosten in deze talen hierdoor zullen dalen en daarbij zal de wachttijd aanzienlijk korter worden zoals bij de andere standaardtalen het geval is.

Let op!

In het eerste weekend van september zullen géén VCA-examens worden gehouden.
Als gevolg van de updates en de implementatie van alle veranderingen het examensysteem is het niet mogelijk om in het eerste weekend van september (01/09 – 03/09) een VCA examen te organiseren.

Voor meer info:
024-3730654
info@vca-talen.nl

Bron: www.vca.nl; www.vcainfra.nl