De Arbowet verplicht werkgevers, dat zij hun werknemers de juiste instructies en vaardigheden meegeven voor het werken met een pallettruck.

En dat personeel zich bewust is van gevaren die het werk met zich meebrengt. In het geval van een ongeluk met een pallettruck, moet u aan kunnen tonen, dat u voldoende kennis hebt om met een pallettruck te werken. Daarom is het raadzaam wel in het bezit te zijn van een certificaat.

Na het voltooien van de training heeft de deelnemer theoretische en praktische kennis met betrekking tot de gevaren van het werken met een pallettruck en veiligheidsregels die moeten worden nageleefd. Hierdoor wordt eveneens het risico op een ongeval op de werkvloer geminimaliseerd.

De cursus ‘Veilig werken met de pallettruck’ is bedoeld voor werknemers die machines voor intern transport bedienen, zowel binnen als buiten. Het lesmateriaal is gericht op werknemers die nog niet eerder een specifieke training gehad hebben, die zich richt op het (veilig) werken met een pallettruck.

Inhoud van de pallettruck cursus

De cursus is een interactieve training die werknemers leert werken met een pallettruck en hen bewust maakt van de risico’s die het werk met zich mee brengt. Men leert om op een bewuste en verantwoorde manier met het werktuig om te gaan. Voor zichzelf, maar ook voor derden.

De cursus bestaat uit twee delen, theorie en praktijk. Het theoretische gedeelte van de cursus bestaat uit uitleg van de trainer, korte presentaties en groepsdiscussies.

Het praktijkgedeelte wordt uitgevoerd in paren, maar ook individueel. De deelnemers leren te rijden met de pallettruck, te remmen, correct te laden en te lossen en de machine te controleren.

Het exacte trainingsprogramma wordt individueel ingesteld, afhankelijk van de klant, werkspecificaties, verantwoordelijkheden en de werkplek van de deelnemers.

Examen

Het vaardigheidsniveau van de deelnemers wordt beoordeeld door de trainer. Na het behalen van het theoretische gedeelte en een positieve beoordeling van de examinator over het praktijk gedeelte, ontvangen de deelnemers een certificaat dat 5 jaar geldig is.

Tijdsduur

De training duurt één dag en bestaat uit twee delen, theorie en praktijk.

Locaties

In het trainingscentrum van VCA Talen worden regelmatig trainingen ‘Veilig werken met de pallettruck georganiseerd’.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 1 dag
 voor werknemers die moeten werken met een heftruck in diverse werksituaties – zowel binnen als buiten – en nog geen specifieke training over pallettruck hebben gevolgd
Rotterdam of bij klant (als het de juiste plaats en uitrusting heeft)
uitgegeven na het behalen van het examen, certificaat geldig voor 5 jaar
Nederlands, Engels, Duits, Pools, Slowaaks, Grieks, Litouws, Frans, Kroatisch, Roemeens, Hongaars, Turks, Arabisch, Spaans, Portugees, Italiaans, Bulgaars en Russisch.
Gratis parkeren (op VCA-locaties)
 Gratis lunch en koffie (op VCA-locaties)
apparatuur beschikbaar op VCA Talen-locaties (klant stelt beschikbaar op locaties van klant)
Noodzaak van het boeken – groep van min. 8 personen, boeken van een datum die moet worden overeengekomen met de klant
Exam – theorie en praktijk

    Cursusinformatie


    Klantgegevens

    *De voorwaarde voor het starten van de cursus is een minimale aanmelding van 8 deelnemers.