VCA voor schoonmaakbranche en industriële reiniging

Ook binnen de schoonmaakbranche en industriële reiniging is veilig werken en onveilige situaties beperken belangrijk. VCA certificering is binnen veel sectoren al verplicht. Zo ook binnen de schoonmaakbranche wordt VCA certificering steeds belangrijker. Schoonmakers kunnen immers in aanraking komen met gevaarlijk, verontreinigde stoffen die giftig, brandbaar of explosief kunnen zijn.

Gevaren ontstaan bij bijvoorbeeld:

–          Reiniging van industriele omgevingen en machines

–          Transport van droge stoffen zoals zand, grind, zout in hoge containers

–          Containerreiniging

–          Verwijderen van gebluste houtmol na brand

–          Gevelreiniging

–          Impregneren

–          Druk vacuum reinigen van tanks

–          Hogedrukreiniging van vervuilde installaties

Letsel en schade voorkomen

Om letsel en schade te voorkomen en de veiligheid van derde te waarborgen moeten schoonmaakbedrijven voldoen aan veiligheidsvoorschriften van opdrachtgevers.  Er bestaat nog veel onduidelijkheid voor wie de VCA binnen de schoonmaakbranche bedoeld is.  Steeds meer bedrijven stellen een VCA certificering verplicht. Diplomering en certificering is noodzakelijk bij:

–          Reguliere schoonmaak van kantoren, scholen, bedrijfspanden en ziekenhuizen

–          Glasbewassing

–          Gevelonderhoud

–          Bouw en renovatieschoonmaak

–          Reiniging in de levensmiddelenbranche

–          Reiniging van vervoersmiddelen

–          Reiniging na calamiteiten

Doordat de schoonmaakbranche een steeds groter groeiende sector is, wordt er ook steeds meer veiligheidskennis van de medewerkers gevraagd. Door volgens vastgestelde richtlijnen te werken kunnen onveilige situaties worden beperkt. Het goed opleiden en voorlichten van de werknemer vraagt dan ook extra aandacht en tijd. Maar dit hoeft u als ondernemer niet alleen te doen. Wij helpen u graag daarbij.

Cursussen en opleidingen

industriële reiniging schoonmaakbranche

VCA Talen geeft aan diverse schoonmaakbedrijven opleidingen en cursussen op het gebied van VCA.  Neem contact met ons op als wij ook u kunnen ondersteunen. Kijk op onze site voor onze adresgegevens. Wij helpen u graag om uw organisatie veilig te houden. Wij komen graag langs voor een vrijblijvend informatie gesprek.